Welke plugmaat heb ik nodig bij welke schroeven?

Bent u op zoek naar het antwoord op “welke plugmaat heb ik nodig bij welke schroeven?” Als u hier al eerder op heeft gezocht dan komen er verschillende antwoorden naar voren. Wij van Helix Schroeven kunnen u het best helpen. Dit komt doordat wij ons volledig focussen op het leveren van schroeven en daardoor precies weten welke plug hier het beste bij past. Onze specialisten weten daarom in de meeste gevallen welke plug u het best kunt gebruiken. Met de juiste plug wordt uw constructie sterker. Lees daarom snel verder om meer te leren over welke plug u het best kunt gebruiken of neem gerust contact met ons op.

Welke plug heb ik nodig?

Het is natuurlijk geen verrassing dat de maat van de plug afhangt van de maat van de schroef. Er zijn een aantal stelregels die u in acht kunt nemen om te bepalen welke plug u nodig heeft. De regel voor de maat van de schroeven en plug bepalen, is hoe dikker de schroef en plug, des te groter de trekkracht. Verdiep u ook in de verschillende soorten pluggen; per materiaalsoort, denk aan bijvoorbeeld houtschroeven, hardhoutschroeven en RVS schroeven, is er een andere plug die het beste presteert.

Welke plug heb ik nodig bij welke schroef?

Schroefmaten en plugmaten worden op dezelfde manier aangegeven. Maar let op: u heeft niet dezelfde maat nodig. De schroef en plug moeten immers samen in het boorgat passen. 

  • Schroef 2.5-4 mm, plug 5 mm
  • Schroef 3.5-5 mm, plug 6 mm
  • Schroef 4.5-5 mm, plug 7 mm
  • Schroef 4.5-6 mm, plug 8 mm
  • Schroef 6-8 mm, plug 10 mm
  • Schroef 8-10 mm, plug 12 mm
  • Schroef 10-12 mm, plug 14 mm
  • Schroef 12-14 mm, plug 16 mm
  • Schroef 16 mm, plug 20 mm

Bovenstaande gaat om de breedte maat, voor de lengte houdt u de lengte van de schroef aan. Houd er rekening mee dat het om algemene regels gaat, per materiaal en constructie kan er een ander advies van toepassing zijn. Neem daarom contact met ons op en wij helpen u graag verder.

Lengte van de plug en diepte boorgat

De lengte van de plug bepaalt hoe diep u het beste kunt boren. Boor ongeveer 5 mm dieper dan de lengte van de plug. Waarschijnlijk heeft u een langere boor. Dan kunt een plakbandje om uw boor zetten op de juiste afstand. Op deze manier weet u wanneer u moet stoppen.

Welke maat boor heb ik nodig?

Naast het gebruiken van de juiste plug is het ook belangrijk om de juiste maat boor te gebruiken. De basisregel is dat de maat van de boor hetzelfde is als de maat van de plug. Dus voor een plug van bijvoorbeeld 4 mm gebruikt u ook een 4 mm boor. 

Neem gerust contact met ons op voor advies!

Wij focussen ons volledig op het leveren van schroeven. Daarbij staat persoonlijk contact hoog bij ons in het vaandel. Door onze ervaring met het leveren van schroeven, weten wij namelijk precies welk type plug u het best kunt gebruiken. Om deze reden staan onze specialisten u graag te woord om u op de best mogelijke manier te adviseren. Wij hopen dat u na het lezen van dit artikel weet welke plug u het best kunt gebruiken. Neem bij twijfel gerust contact met ons op en we beantwoorden al uw vragen!

GLS. iDeal PayPal Bancontact